Vluchtelingenkamp Kara Tepe op het eiland Lesbos in Griekenland
Maartje Brockbernd is een fotograaf uit Dordrecht, die zich heeft gespecialiseerd in portret en documentaire fotografie. Voor opdrachtgevers en haar vrije werk is ze door heel Nederland te vinden.
Fotograaf, fotoshoot, productfotografie, portretfotografie, fotoreportage, portret, modefotografie, documentaire fotografie, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Dordrecht
20814
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20814,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Kara Tepe

Sinds 2015 maken duizenden mensen de oversteek vanuit Turkije naar Griekenland per boot, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Ze bereiken Lesbos doorweekt, onderkoeld en in diepe shock. Op het Kara Tepe vluchtelingenkamp in Lesbos worden kwetsbare mensen opgevangen door stichting Movement on the Ground, zoals families met kinderen, ouderen en minderjarige jongeren die alleen reizen.

Met dit project wilde Maartje niet de ‘stroom van mensen’ vastleggen, maar ze was geïnteresseerd in de individuele ervaringen van families en minderjarige jongeren die sinds de overtocht in het vluchtelingenkamp Kara Tepe verblijven en soms al meer dan een jaar wachten op nieuws over hun vertrek. Hoe vullen zij hun dagelijkse leven in, op welke kunnen zij zich nuttig maken in het vluchtelingenkamp, waarin zoeken zij ontspanning, is er hoop op een betere toekomst?

Klik hier voor een korte film op Youtube.

Category

Documentaire

Tags
Griekenland, Kara Tepe, Lesbos, Lesvos, Movement on the Ground, Refugees, Vluchtelingenkamp