Azul fotografie - Pablo Picasso - Maartje Brockbernd
Maartje Brockbernd is een fotograaf uit Dordrecht, die zich heeft gespecialiseerd in portret en documentaire fotografie. Voor opdrachtgevers en haar vrije werk is ze door heel Nederland te vinden.
Fine-art fotografie Pablo Picasso blauwe periode
21374
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21374,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Azul

Fine-art fotografie geïnspireerd op enkele werken van de kunstenaar Pablo Picasso, geboren op 25 oktober 1881 in Malaga, Spanje.

 

Pablo Picasso verbleef in de periode van 1901 tot en met 1904 in Parijs. Een bepalend moment voor de toen twintigjarige schilder. Hij ontwikkelt zich in deze tijd enorm als kunstenaar.

 

De dood van een dierbare vriend en de vrees om te mislukken als kunstenaar deed hem zoveel, dat hij in deze periode een depressie ontwikkelde. Deze periode (de blauwe periode genoemd) zette hem aan tot het schilderen van een reeks portretten. Schilderijen met een sombere en kwetsbare uitstraling. De kleur blauw (spaanse vertaling: Azul) domineert en wordt bijgestaan door veelal de kleuren groen en grijs.

 

Picasso brengt veel van zijn gevoelens over in zijn doeken, de sfeer en de thema’s worden melancholisch, donker en neerslachtig. Somber, maar tegelijkertijd eindeloze lagen van schoonheid en menselijkheid. Zijn werken herbergen diverse uitingen van zijn kwetsbaarheid en zijn depressie.

De blauwe periode bevat zoveel emotie en menselijke complexiteit, dat het een omslag was in zijn carrière als kunstenaar.

 

De strijd achter artistieke creativiteit toont Picasso op zijn schilderijen en dat is onder andere een bindende factor met het werk van Maartje. Het verkennen van een nieuwe richting binnen de fotografie. Een eigen stijl ontwikkelen, waarin haar eigen leven, haar gevoel centraal staat, maar waar ook een boodschap in verscholen ligt.

 

Geinteresseerd in een fine-art print? Klik hier voor meer informatie.

Category

Portretten

Tags
fine-art