'Tante Henny' laat ouderdom door de ogen van Maartje zien.
Ouderdom en eenzaamheid
Ouderdom en eenzaamheid
20308
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20308,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Tante Henny

Van zelfstandigheid naar afhankelijkheid. En van strijdlust naar berusting.

 

Dit beeldverhaal over Hendersje Kruisheer (1916-2019) geeft een blik in het leven van een hoogbejaarde vrouw. ‘Tante Henny’ voor fotografe Maartje Brockbernd: ze was familie. In 2015 begon zij dit fotoproject. Vier jaar lang volgde ze tante Henny, tot de dood hen scheidde in 2019.

‘Tante Henny’ is een intiem beeldverslag. Het laat het dagelijks leven zien van een eeuwelinge, voor wie de wereld steeds kleiner werd, stiller. Soms was er nog een mooi moment, een grapje af en toe. Maar ook was daar de vraag: “Maartje, waar denk jij dat ik uiteindelijk dood aan ga? Want ik blijf maar leven.”

 

Het boek wordt opgedragen aan Henny Kruisheer, die 103 jaar werd. Het is ook een ode aan verpleegkundigen, verzorgenden, mantelzorgers, familieleden en vrijwilligers. Met wat extra aandacht, een telefoontje, een kaartje of een kus, maken zij het verschil in het leven van kwetsbare ouderen. En dat kunnen we allemaal doen. Want, zoals Maartje Brockbernd zegt: “Iedereen heeft wel een tante Henny.”

 

PX3 2017 Gold Winner, family portraiture.

 

Het boek ‘tante Henny’ is te koop via Bol.com en rechtstreeks via Maartje Brockbernd Fotografie.

Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Release datum: 10 oktober 2020
Aantal pagina’s: 64
Foto’s & tekst, in kleur
EAN: 9789090337005
Kosten: € 27,50 exclusief verzendkosten
Bestel het boek via info@maartjebrockbernd.nl of klik hier

Category

Documentaire

Tags
103 jaar, Documentaire, Documentaire fotografie, Eenzaamheid, Hoogbejaard, kwetsbare ouderen, Ouderdom, portret, tante Henny